Pariisinpihvissä on ranskalainen ote

Kesäkeittiössä valmistetaan perinteiset ranskalaiset pihvit suomalaisiin raaka-aineisiin soveltaen. Pariisinpihvin maa-artisokan pohja vaihdetaan kesäkurpitsaan, ja paistoksen kanssa maistellaan Ranskan punaviinejä oman maun mukaan.

          

Pariisinpihvit, 8 pihviä:
700−800 g lampaan ulkofilettä
4 tomaattia
kesäkurpitsa
150 g ohuita tuoreita viherpapuja
ruokaöljyä
suolaa
mustapippuria
valkosipulirouhetta
herneenversoja ja persiljaa

Keitä pavut runsaassa, suolalla maustetussa vedessä. Leikkaa lampaanfileestä kahdeksan pihviä ja muotoile pyöreiksi. Leikkaa myös tomaateista ja kesäkurpitsasta kahdeksan paksuhkoa viipaletta ja sivele niille hieman ruokaöljyä. Ruoan valmistat kätevästi grillaten, sillä ohuet pihvit ja vihanneskiekot kypsyvät grillissä yhtä aikaa. Grillaa pihvit molemmilta puolin kauniin ruskeiksi ja mausta suolalla, mustapippurilla sekä valkosipulirouheella. Jätä tomaatteihin ja kesäkurpitsaan hieman pureksittavuutta. Nosta pihvit kesäkurpitsakiekkojen päälle ja aseta päälle tomaattisiivut. Koristele herneenversoilla ja persiljalla. Tarjoile papujen ja vaalean leivän kanssa.

          
Ranskan punaviineissä on vara valita makujen ja mieltymystensä, rypäleiden ja kukkaron mukaan.

Monipuoliset punaviinit maistuvat liharuokien kanssa
Bordeauxn punaviinit tehdään sekoituksena, jossa Cabernet Sauvignon -rypäleet edustavat voimaa ja Merlot-rypäleet hedelmäisyyttä sekä väriä. Cabernet Francin ja Malbecin tuovat viinin maanläheisyyttä ja Petit Verdot väriä sekä ikääntymispotentiaalia. Bourgognen punaisena päärypäleenä on marjaisa Pinot Noir. Se on klassinen valinta erilaisten linturuokien ja hienostuneiden aterioiden viininä. Kaakkois-Ranskassa sijaitseva Rhônen-laakso on Ranskan toiseksi suurin viininviljelyalue ja samalla yksi maan vanhimmista viinialueista. Välimerellinen ilmasto, vaihteleva maaperä ja monipuoliset rypälelajikkeet tuottavat yksilöllisiä, täyteläisiä ja aromikkaita viinejä. Pohjois-Rhônessa päärypäleenä on mausteinen Syrah. Etelä-Rhônen viinialueen päärypäleinä alueella on hedelmäinen ja mausteinen Grenache sekä voimakas ja tanniininen Mourvedre.

Teksti ja kuvat: Heikki Remes
www.viinimies.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti