Piknikille pyöräillen

Maistuvat eväät ovat piknikin kohokohta. Mukaan voi pakata pientä naposteltavaa sekä virkistäviä hedelmiä ja marjoja. Mieluisan yllätyksen tarjoavat ruokakorista löytyvät tuoreet pullat ja rinkelit. Retroilevan pyöräretken eväiksi sopivat perinteiset vesirinkelit todella hyvin. Viime vuosina ne ovat kokeneet uuden tulemisen täytettyjen bageleiden muodossa. Lämpimällä kesäilmalla suolaisten eväiden tykötarpeiksi sopivat parhaiten salaatit, juustot ja leikkeleet.

           
Perinteiset vesirinkelit ovat harvinaista herkkua, kuten myös piknikki pyöräillen. Olisiko syytä todentaa, että vanhat konstit ovat parempia kuin pussillinen uusia, ja pakata eväskori sekä polkaista polkupyörä liikkeelle!

          
Vesirinkelit ovat todellisia hetken herkkuja. Niiden tarjoamasta makuelämyksestä pääsee nauttimaan ainoastaan tuoreeltaan. Vesirinkelit menettävät luonteensa ja makunsa, jos niitä säilyttää muovipussissa. Hyvä keino on pakastaa osa rinkeleistä heti kun ne ovat jäähtyneet. Hieman jäähtyneen rinkelin kevyen rapsakka kuori tuoksuu paahteiselle ja maku on hennon vaniljainen. Yksinkertaisimmillaan rinkeli maistuu siltään tai halkaistuna voilla voideltuna. Miedonmakuisista vesirinkeleistä saa monipuolista tarjottavaa aamiaispöytään, välipalaksi tai retkievääksi, kun ne täytetään juustolla, kasviksilla tai leikkeleillä.

Vesirinkeleiden ohje:     http://www.viinimies.com/2023/11/vesirinkelit-ovat-hetken-herkkua.html

           

Bagelia ja juotavaa eväskoriin
Aurinkoisen päivän janonsammuttajina toimivat vesi ja mehu. Termospullosta voi kaataa virkistykseksi kupillisen kuumaa kahvia tai teetä. Eväskoriin pakattu viinipullo on hyvä siirtää järveen jäähtymään leiripaikalle saavuttaessa. Myöhemmin siitä voi nauttia lasillisen hedelmäistä ja viileän raikasta viiniä. Piknik-viini on kuin kesäpäivä, vaalea, kevyt ja kukkainen. Viiniksi voi valita oman suosikin, tai vaikka pyörän värin mukaan keltaisen, rosén tai punaisen.

Teksti ja kuvat: Heikki Remes
www.viinimies.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti