Pasta on parasta ja cannellonit koukuttaa

Pasta on suosittua ja helppoa arkiruokaa. Se sisältää paljon hiilihydraatteja ja kivennäisaineita sekä vähän rasvaa. Vaihtelua saa eri pastalajeilla ja kastikkeet antavat makua sekä monipuolisuutta. Tuoreen ja kuivan pastan eroissa kysymys ei ole paremmuudesta, vaan niiden erilaisesta käyttötarkoituksesta.

          
Cannellonissa on näköä ja  makua!



Cannellonit, 4 hengelle:
12 cannellonia
2 sipulia
1 kesäkurpitsa
3-4 pientä porkkanaa
5 dl tuoreita metsäsieniä
½ pkt Koskenlaskijaa
1 dl ruokakermaa
150 g paseerattua tomaattia
50 g emmental-raastetta
basilikaa
yrttejä mausteeksi
mustapippuria

Valmista ensin täyte maustumaan. Hienonna sipuli sekä kesäkurpitsa. Kuullota ne pannulla ja lisää sekaan karkeaksi raastetut porkkanat. Lisää sekaan myös pannulla käsitellyt/kuivatut sienet. Anna hautua hetken. Lohko Koskenlaskija sekaan ja hauduta kunnes täyte on tasainen. Lisää vielä mausteet. Täytä cannellonit seoksella ja lado voideltuun uunivuokaan. Sekoita ruokakerma ja paseerattu tomaatti keskenään ja kaada cannellonien päälle Ripottele lopuksi päälle emmental-raaste. Kypsennä 200-asteisen uunin alaosassa 25 ─ 30 minuuttia. Tarjoile tuoreen salaatin kanssa.

          
Pastat ja viinit etsivät toisiaan paikallisuutta korostaen
Italialaiset arvostavat oman maansa ja kotiseutunsa ruokakulttuuria. Luontevasti he rakentavat maistuvan pasta-aterian eri pastalajien ja viinien välille. Viinivalinnan ratkaisee kastikkeen olemus, joka Italiassa on usein yrttinen ja hapokas. Saapasmaan kaikilla maakunnilla on tarjota omat suosikkipastansa ja niille sopivat viininsä.
   Italian koillisosassa sijaitsevan Friulin aromikkaat valkoviinit maistuvat erityisen hyvin kasvis- ja kalapohjaisten pastaruokien kanssa. Pohjois-Italiasta Veneton viinialueelta tuleva punainen Bardolino Classico on monipuolinen pastaviini. Sen yrttimäinen mausteisuus maistuu keveiden kasvis- ja lihapastojen kaverina. Italian eteläosien lämmössä tuotetaan voimakkaan värisiä viinejä, joissa on makua ja luonnetta. Sangiovesessa ja Primitivossa viinit ovat saaneet pehmeän ja keveän suutuntuman. Mutkattomat ja sopivan hapokkaat viinit toimivat erityisen hyvin tomaattipohjaisten pastojen kanssa.

Teksti: Heikki Remes
Kuvat: Heikki Remes
www.viinimies.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti