Maista maista mansikkaa

Tuore punainen iso mansikka ja sen hennon makea maku kertovat että kesä on täällä! Mansikoista tehty tuorejuustokakku tarjoaa ihastuttavan kesäisen makunautinnon.

         
Mansikkainen tuorejuustokakku ihastuttaa niin katsojaa kuin maistajaa.

Pohja:
10 digestive-keksiä
1−2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
50 g sulatettua voita

Täyte:
n. 500 g mansikoita
3 liivatelehteä
400 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl tomusokeria
2 dl vispikermaa
0,5 dl sitruunan tai limen mehua
maustamiseen: sokeria, vaniljasokeria, sitruunan tai limen kuorta raastettuna
koristeluun mansikoita ja sitruunamelissan lehtiä

          
Kulhollinen mansikoita on täynnä kesän makuja.

Valmista ensin keksipohja. Hienonna keksit ja mausta sokerilla sekä vaniljasokerilla. Sulata voi ja kaada se keksimurun joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja painele tiiviisti esimerkiksi voipaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Asettele mansikoita vuoan reunoille ja peitä sen jälkeen koko keksipohja mansikkalohkoilla tai -viipaleilla. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeria tasaiseksi. Mausta sokerilla, vaniljasokerilla sekä raastetulla sitrushedelmän kuorella makusi mukaan. Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta sokerilla sekä vaniljasokerilla. Purista sitruunasta tai limestä mehua, kuumenna se ja sulata liivatteet mehuun. Anna mehun jäähtyä kädenlämpöiseksi ja sekoita se ensin tuorejuuston kanssa. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti käännellen. Kaada täyte vuokaan mansikoiden päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti tai yön yli. Koristele kakku halutessasi ennen tarjoilua.

          
Makeus yhdistää mansikkakakun ja viinin

Mansikkakakun raikkaus ja pehmeä kermaisuus sekä täyteläinen rakenne kaipaavat viinikumppaniltaan makeutta, rakennetta ja voimaa. Late harvest -viinit ovat myöhään kypsyneistä rypäleistä tehtyä viiniä. Niissä luonnollisuus, makeus ja aromaattisuus ovat kohdallaan. Niin mansikoissa kuin viinissäkin nautitaan yksinkertaisista luonnon makunautinnoista. Tuorejuustokakun makeus voimistaa viinin luontaista hapokkuutta ja saa viinin maistumaan kuivemmalta, tehden kokonaisuudesta tasapainoisen. Viini saa olla hieman makeampaa kuin kakku, ja maistuu parhaimmillaan hyvin viilennettynä.

Ohje ja kuvat: Maija Remes
Teksti: Heikki Remes
www.viinimies.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti